mysteriet på greveholm goes 2012

AAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TITTA VAD JAG PRECIS SÅG!!!!!!!!!!!!!!!



Om ni vill läsa hela artikeln så kan ni gå in här!


Anders slaskar julen braskar

Sista november idag = pappas namnsdag och gammalt ordspråk!

Kan inte fatta vad tiden har gått fort. Fatta sista november, sjukt!!!!!!!!!! Det betyder att det bara är



dagar kvar till julafton!!!!!

Dessutom så betyder det att julkalendern börjar imorgon, både på tv och i choklad!
Sen så startar även julradio!

Fantastiskt vad glad jag är!

Ända nackdelen med att det blir december (något som också är positivt så att vi får snö) är att det blir så kallt. Har blivit jätte torrt i luften nu de senaste dagarna så mina händer och läppar blir snustorra och spricker. Därav att jag sitter med ett tjockt lager idomin på läpparna just nu. Men vad gör man inte när det svider?!


Adventshelgen + jobb

Ojojoj vad dåligt med bloggning! Men jag har haft fullt upp!!

Jobb i torsdags (fast då skrev jag nog).
Jobb i fredags.
AVENTSHELG=fullt upp
Jobb i måndags.
Jobb igår.

Ungefär så har det sett ut för mig.

Finns väl inte å mycket att säga om jobbet förutom att dete går bättre och bättre så jag ska nog klara av det rätt bra i jul.
Fick föresten mitt jobbschema över december igår och OJ! Jag kommer att ha fullt upp hela december och speciellt vid jul. Jobbar hela veckan måndag-fredag där innan julafton som är på löradagen. Sen börjar jag 07.45 på juldagen och jobbar då till tisdag och är ledig på onsdag innan det är dags igen. Då jobbar jag torsdag och fredag.
Så med andra ord så är min nästa hellediga helg nyårshelgen. Men bättre sent än aldrig!

Så till adventshelgen. Hela jag strålade av lycka av att julen äntligen var här!
Lördagen spenderades dels på stan med Amanda och mamma för att ät och leta present till Linnea som fyller år 10 december men inte är hemma då.
Kvällen spenderades hemma hos henne (och kanske mest Clara). Blev massa gottigt fika och sen godis och Grinchen med Clara.
Sen när jag kom hem sen på natten så adventspyntade jag och mamma lite mer här hemma än vad vi redan hade gjort på morgonen (dvs sätta upp stjärnor mm).
Första advent på söndagen bestod utav att mumsa i mig frukosten som mamma så snällt lagade till mig (bacon, äggröra och macka). Sen så åkte vi på lite bakshopping och köpte fler adventsstjärnor.
Lagom till vi var klara med det så kte jag, Amanda och Sara ner på stan för att kika på Clara när hon intervjuades nere på stan om att vara luciakandidat. Måste säga att hon fick värst frågor! Alla andra fick typ favoritlag i hockey, favoritmat mm medans Clara fick vad skulle du vilja ge för budskap till 10 yngre flickor i 10 årsåldern om de stod här nedanför och om du fick säga någonting till alla i publiken idag vad skulle det vara?. Haha stört!
När det var klart på stan sen så åkte vi hem och bakade pepparkakor!!

Så tror det var allt ni missade!!


(Blir lite suddig men de är tagna med mobilen)

första jobbdagen

Så var första dagen på jobet klar= Ont i fötterna och smalbena!!! Kanske inte det bästa att ha vanliga platta skor när man står i en butik hela dagen. Synd att jag intte har några bättre skor i svart då. Får försöka hitta några såna men får bli platta imorgon igen.

Tyckte dagen gick hyfsat bra! Är fortfarande mycket med kassan som jag inte kan men det vanliga (betalning av varor de kommer med) sitter som en smäck!
Har ytterligare en "lära in" dag imorgon sen är det helg och så jobb på måndag tisdag igen.

Började dagens jobbdag på ett litet annorlunda sätt, fick nämnligen kila iväg till HM för att köpa en vit skjorta då min jobbskjorta inte hade kommit än. Så kan det gå, men jag fick iallafall ha en finare skjorta än de andra då ;)

Behövde knappast vara orolig över att det skulle vara tråkigt folk heller för alla var så glada och trevliga så! Och det bästa av allt på hela dagen var att vi fick äta godis bakom kassan!!!!!! Där låg det nämnligen en påse med blandade chokladbitar så som mars, snickers, twix mm. MUMS!

Nu ska jag nog snart pallra mig i sängs för jag är helt slut!

pirrigt

Är smått nervös och funderar på om jag kanske borde sova. För imorgon är ingen vanlig dag utan första dagen på jobbet! Förmodligen går allt bra och folk är snälla men man vet ju aldrig. Men kanske bra att sova nu så att jag inte är död imorgon när jag kommer dit.

Önskar mig själv lycka till nu innan så känns det bättre!


Snälla kom INTE och hälsa på!


edvin+clara bloggar

Juste kan ju passa på att meddela att Edvin har skaffat bogg nu!! Clara också för den delen!!

Edvins är ju inte precis seriös kanke men ni kan ju kika in där iallafall om ni har lust.

Edvins - www.edvinlindgren.blogg.se
Claras - www.kluttens.devote.se


23 novmber

Har varit en väldans lugn morgon! Tog en rejäl sovmorgon sen har jag väl i stort sätt bara duschat och lyssnat på julmusik. Längtar ihjäl mig till www.julradio.se drar igång!

Har ingen aning vad jag ska göra utav resten av dagen. Är sånt där tråkigt väder ute så att jag nog bara vill kolla på en film eller något.

Föresten vad ska det här betyda?!

Känns som att spåkulan skickar mig lite luddiga meddelande nu på senaste tiden.

dimma till snö?

Sitter och funderar på om det inte skulle gå att omvandla dimman ute till snö. Skulle vara mycket mysigare då och så hade jag kunat lyssna på mycket högre julmusik bara för att det snöa.
Fast jag kan ju faktist höja nu med!

Känner mig lite smått rastlös, är 20 minuter tills jag ska knalla till bussen så nu sitter jag bara och väntar. Ska ioförsig äta så kanske börjar bli dags eftersom jag är så seg på det. Fast jag vill ju inte äta för tidigt så jag ska bli hungrig sen.

Aja ha en bra dag!

adventsstädning

Nu är mitt rum såååå fint saknas bara mitt stora hjärta i fönstret så kan advent få komma! Känns skönt att jag äntligen städade för nu har jag bara julstädningen kvar iår! Är ju inte så mycket för att täda så det blir ju mest vid särskillda tillfällen och när Amanda har renare än jag.. Tur att det inte tar allt för lång tid att städa iallafall!

Just nu sitter jag och trycker i mig frödinge kladdkaka och funderar på om jag ska titta på twice upon a christmas eftersom jag såg once upon a christmas tidigre idag. Svåra val man måste göra här i livet ;)

Bild från sist det var städat och hjärtat satt uppe.

får stanna hemma

Vet att jag inte bloggade något igår och det var inte för att jag glömde utan för att jag inte orkade. Hade någon konstig dag där jag inte orkade göra någonting. Låg typ i soffan hela dagen och var slut i kroppen. Orkade knappt lyfta på armarna. Kan ha varit från matchen på lördagen, var inte superpigg då. Var tvungen att ta alvedon efter 3 minuter in i första perioden så kanske var därför jag var slut i kroppen igår.

Idag skulle jag iallafall varit i skolan. Så jag ställde klockan, gick upp, gjorde mig klar, gick till bussen och väntade. När bussen sen kommer så säger det bara swosch, jahapp var väl inte meningen at jag skulle till skolan idag då så var bara att gå hem...
Så får väl plugga lite hemma och kanske ta mig ner till körskolan också.


lika som bär

Känner att tiden rann iväg lite och det kanske är dags att sova men först måste jag ju bara visa. Tittade lite på bilder och titta vad jag såg. Jag såg nyss likheten mellan Hampus och Edvin! Sjukt att jag inte har sett det tidigare men här var det så tydligt.


breaking dawn part 1

Kom precis hem från bion, eller okej för kanske en halvtimme sen men det är typ nu.
Filmen var bra men eftersom det var första delen av 2 så var det mest uppbyggnad även om det hände saker. Men hur som helst klart sevärd film!

Har väl inte så mycket mer att säga än så tror jag så här kommer väl en bild.

19 november

Lördag idag vilket betyder bortamatch mot Falun sen Twilight med Clara 21.15 tror jag det var (måste skriva det så jag själv kommer ihåg). Med andra ord kommer det att bli en superdag!

Här ska vi sitta ikväll (om någon ville veta) så om ni inte har någon att gå med så kan ni ju boka precis brevid vettja! Rad 8 (bara för det är bästa siffran).


18 november

Nu har jag kunnat varva ner lite grann i si så där en halv timme sen jag kom hem.

Har spenderat hela dagen i Falun med semunarium och lite grupparete. Sen när jag kom "hem" så skulle mamma hämta mig vid bussen men jag fick åka ner på stan och fika istället för dit skulle hon. Men det var ju mysigt med fredagsfika med familjen! Fast nu har jag ont i magen av all milkshak jag drack... Men det går nog snart över så jag kan äta lite frödinge kladdkaka!

Nu ska jag nog fortsätta att ta det lugnt och göra allmänt ingenting, det som jag gör allra bäst!


hjälp jag fryser

Sitter och fryser om en kines på nordpolen just nu. Är vrkligen svinkallt här hemma! Visserligen 20 grader men det duger inte.
Tror inte det bara är jag som fryser heller utan även datorn för överallt där det ska vara vitt på internet så är det just nu turkost. Tur att jag gillar den färgen!

Håller på att smälla i mig lite frukost nu för bussen går om ca 50 minuter. Hade mycket hellre krypit ner under det varma täcket igen än att åka till skolan men så kan man ju inte riktigt göra.


¨Typ så här känner jag mig!

team edward

Idag bokade jag biljetter till Braking dawn tills på lördag. Ska gå och se den med Clara och så när jag gick in på hennes blogg så ser jag till min fasa (okej kanske inte) att hon är team Jacob. Jag menar hallå hur ska vi kunna se filmen tillsammans? Haha nej tur att man inte tar det så seriöst!

Här är iallafall lite roliga bilder jag hittade när jag sökte på team Edward.



Kanske svårt att se vad det står men det står iallafall " Team Edward cuz I like my men cold, dead and sparkly" haha känns lite nekrofil!



16 november

Blev plötsligt superlycklig nu när jag läste min egn rubrik och inser att om precis 1 månad har jag "jullov", YEY!

Mår bättre idag, fortfarande lite huvudverk och hosta men annars är allt på topp!

Har mest setat hela dagen och kikat one tree hill. Är så bra med den serien för det finns så många säsonger! Är visserligen bara på halva 3an nu men ändå.

Förutom det så har jag varit på affären och införskaffat mig livsviktiga saker så som frödinge kladdkaka och dumle pepparkaka!
Dumlen var suuuuuuuuper god!! Mycket godare än vanliga så den rekomenderas starkt!


dagarna som gått

Oj jag vet, vääääldigt dåligt med bloggning nu! Men har inte riktigt haft någon dator att skriva på och har inte tänkt på att det går att mobilblogga.

Så vad har jag inte skrivit? Kommer inte ihåg om jag nämnt att jag äntligen har fått min nya telefon!, men det har jag!!
Mer än så så har jag väl spelat en match, umgåtts med Clarafisen osv.
Just nu ligger jag hemma sjuk för andra dagen. Febern har iallafall försvunnit under dagen så gissar att jag är på bättringsvägar!

Sen så har första snön fallit i Avesta! visserligen inte i skogsbo och den ligger ju inte kvar men alltid något! Men vill inte snön komma till oss så fick vi (jag och Clara) ta oss till den! Har bilder i mobilen men verkar inte kunna få in dem utan sladd..

Bild på mobilen i brist på annat.

spåkulan

Sitter och nördar vid datorn och så gick jag in på spåkulan och har nu fått upp samma spåelse(?) 3 gånger i rad!



Borde jag börja bli rädd nu? :P

ingen snö för mig...

Känns tungt när man loggar in på facobook och ser massa människor lägga upp bilder på att det har snöat och så tittar man själv ut och så är det bara blött... Nästan så att det kommer en tår eller 2!

Så om jag ska prata om något roligare än min besvikelse så jade jag skoj igår! Inte på dagen kanske för då pluggade jag lite och sen gjorde jag mest ingenting. Men på kvällen så åkte vi hem till Albertssons för Thomas fyllde år. Så jag underhöll Clara så att hon inte skulle behöva hänga med russinen.

Idag har jag inget planerat så får se vad dagen har att erbjuda!

Lite snö typ så här kan jag väl få nu iallafall?!

9-10 novmber

Alltså åh jag måste sluta skriva klart ett inlägg som sen råka trycka bort det!

Aja. Båda dagarna spenderades i skolan. Första dagen så hade vi en föreläsning sen så kom det någon Emma och pratade om hennes jobb som informatör. Hände inte så myckt mer än det den dagen förutom att jag blev väldigt åksjuk på bussen till skolan..(men jag var diskret!)

Igår så var jag också i skolan fast då hade jag ingen lektion. Vi i min grupp satt och planerade vårat grupparbete som vi ska hålla på med i 4 veckor.
Sen efterskolan så hämtade mamma och Amanda mig vid bussen så jag fick köpa lite godis (läs mycket).

Det var nog allt, hände inte s mycket!


11-11-11 11.11

Nu är det äntligen den 11 november 2011 klockan 11.11!!!! Någonting som bara händer en gång vart 1000de år. Helt otroligt! Kom ihåg att önska något!



kvällen

Blev en tripp till affären trotts allt. Passade på att möta upp Edvin och köpte min glass och självklart så fanns inte smaken jag ville ha! Inte ens mitt andra ch tredje vl fanns.. Så fick med mig New York glassen och den var väl så där. Passade också på att åka till en annan affär när jag endå var ute och åkte (cyklade) och köpte en julklapp till lilla mammsen. Så bara hoppas att hon blir glad!

Kvällen har spenderats med mario cart och inte så mycket mer än så förutom glassätande
Nu ska jag nog ta ochh bädda ner mig så att jag kommer upp imorgon. Börjar 1 men bussen går 08.05... (FML) Så det blir en heldag imorgon, kommer nämnligen inte hem fören ca halv 7.

cravings

Väldigt seg dag idag. Men har ändå hunnit med körskolan en sväng på morgonen. Annars har jag mest setat och kikat one tree hill och väntat på ett kollinummer till telefonen som jag skulle få innan lunch idag. Skickade nyss och frågade om det igen och fick efter några mejl ett nummer så paktet skulle hämtas av posten vid 16.00-17.00 tiden idag så den borde väl komma nu i veckan (om det inte blir några förseningar så klart och det vore väl typiskt).

Känner ett oerhört sug för ben&jerry och har gjort det ett tag nu. Men vet inte om jag orkar byta om från onepiecen för att cykla ända till willys (ja jag vet as långt) bara för att köpa glass när de förmodligen inte har smaken jag vill ha. Fast det vore ju bra gott asså...
Får fundera ett tag til p det tror jag!


7 november

Det blev visst något av även denna dag tillslut. Åkte ner och gymmade lite och stannade även kvar på stan sen och pluggade lite körkortsteori ett tag. När jag kände mig klar (och var för hungrig för att stanna kvar) så köpte jag med mig lite taimat hem. Bra val för nu finns det kvar till mig imorgon också.

Tror nästan att jag ska köra en repris imorgon och satsa på gymet och körkortsteori då också.

Nu ska jag nog ta och kasta mig ner i soffan och kika lite tv ett tag tror jag. Eller om jag ska slå på typ Grinchen eller Rudolf med röda mulen 2, hmm svårt val!

Sen innan jag slutar skriva så måste jag ju bara klaga lite grann! Ni vet mobilen som jag beställde i mitten på agusti som jag aldrig fick och som gjorde att mitt sim-kort blev avstängt i 2 veckor? Jo de löste ju de problemet förra veckan och sa att de skulle skicka en annan mobil då. Så idag hörde jag av mig till dem igen och frågade om den var på väg för de sa att de kulle skicka den förra veckan och det var 5 arbetsdagar sen. Tänkte att den borde ha kommit nu isånnafall eftersom de har leveranstid 1-3 arbetsdagar. Så får jag till svar att han (snubben som får alla mina klagomejl) har telefonn på sitt skrivbord. Då har de alltså inte ens skickat telefonen än fast han sa att de skulle göra det förra veckan! Men nu lovade han att jag skulle ha ett kollinummer(?) innan lunch imorgon så får väl hoppas på det...

Så som avslutning på detta inlägg KÖP INGENTING FRÅN KATSHING.SE!!!!!!!!!!!!!!!!!

extra "lov"

Strax efter 11 och jagg är hemma, bra val! Känndes så onödigt att ta bussen 5 över 8 och komma hem halv 6 för att istort sätt fylla i ett papper om vad vi tyckte om förra kursen som ändå var valbart. Skönt med lite extra "lov" istället.
Så nu sitter jag och äter lite frukost och myser med Penny som tycker att hon kan få smaka liiite iallafall.

Fick också nyss ett samtal av Kajsa på Elgiganten tydligen så hade hon skickat ett mejl förra veckan som av någon konstig anledning hamnat i skräppost. Men det löste sig ändå så nu ska jag få börja jobba 24 november.

Är supertrött idag för när jag var trött igår så satte jag mig och spela mario cart med Edvin istället för att lägga mig. Visserigen var klockan bara 9 men ändå. Så sen efteråt så var jag inge trött mer och kunde knappt somna så det får jag lida för idag.


På tåget

Sitter på tåget på väg hem just nu och kan äntligen slappna av för min biljett har nu blivit kollad och jag är på rätt tåg. Skönt! Nu känns det som att min magverk håller på att försvinna. Tåget är tydligen 7 minuter försenat nu vilket känns lite segt eftersom jag vill hem så snabbt som möjligt men ändå lugnt eftersom det bara är 7 minuter. Är dock lite nervös över att jag ska gå av vid fel ställe för det är verkligen svart ute. Det ända man ser är mörker och ibland någon lampa en bit bort som ser ut som en stjärna.

Örebro so far

ÅÅÅÅÅH vad jobbigt!!!!! skrev precis ett inlägg så råkade jag trycka bort allt!
Men men, bara göra om.
Gårdagen spenderades på IKEA och stan. Med från stan fick jag med mig ett par skitsnygga vinröda jeans och 2 par vinterkängor. Var tvungen att köpa 2 par skor för jag ville ha båda färgerna.
På kvällen sen så blev det idol och vännermys med Amanda och Monika i deras lägenhet.
Idag så låg vi och segade oss i sängen på morgonen. Eller jag och Amanda gjorde det och Monika gjorde kaffelatte och scones åt oss. Var inget jäte fan av kaffelatte men sconsen var supergoda! När vi hade ätit klart kom vi på att vi skulle ner på stan och 15 minuter senare satt vi färdiga på bussen. Tur att man är snabb när det gäller, man vill ju inte behöva ta bussen som går en halvtimme senare liksom.
Köpte ingenting idag på stan förutom fika så plånboken blev glad!
Under kvällen så har jag lyckats blivit sminkad och hårfixad eller vad man säger. Har också blivit påtvingad att prova klänningar och utsått komentarer som åh va söt du blev nu, jag är så stolt mm.
Just nu ligger jag i sängen utan smink och klänningar och lyssnar på julmusik och kikar vänner medan Amanda och Monika är ute och festar.
Näsan ser ren ut!

snart örebro

Sitter och väntar in mamma så att vi kan fara iväg till Örebro. Skönt att hon va halv ledig idag så att jag slapp ta tåget. Det kommer bli typ halvt släktträff i Örero tror jag. För med i bilen dit så kommer även Edvin, moster och Lukas. Så det blir skoj när hälften av Lindgrenarna gör stan!


korp

Har lite svårt att somna. Kan vara att jag ligger med datorn i knät! Men hur som helst så var det inte det jag skulle skriva. Tittade lite på one tree hill och det ena lädde till det andra och nu ligger jag här och funderar på hur korpar flyger. Är de som kråkor och flaxar hela tiden eller gör de som rovfåglarna och svävar? Hmm livet (i detta fall korpens) är ett mysterium. Synd att jag inte hittade på google hur de gör..
Oooh sen en sak till var det ju. Undra om jag någon gång sätt en korp. Tänk om de svävar/flaxar rakt ovanför mig och jag fattar ingenting. Det vore ju typiskt!

Här är iallafall en bild på en korp så att jag alltid kan gå in och titta om jag glömmer bort hur dem ser ut.


jobbat

Så var man hemkommen från 4 timmars jobb på Leka Lära. Oerhört lugnt har det varit. Skönt för då har jag också kunnat leka idag. Lite svårt att försöka dölja hur lycklig man blir när barnen drar fram trolldeg och ska "baka". Slutade med att jag satt och "baka" längst av alla. Blev lite tomtar, snögubbar, lussebullar och korv med bröd och barnen var så impade av mig. Det är så det känns att vara gud!
Sen en sak som är så lustigt med barn är att de frågar om saker det vill veta, vad som helst t.ex så vet jag inte hur många gånger idag jag har fått svara på frågan "varför är du så prickig i ansiktet för?" Livet leker!

Nu ska jag dricka upp min julmust och titta lite på datorn sen ska jag nog ta mig för att packa lite tills imorgon då jag åker till Örebro över helgen och hälsar på Amanda. Kan ju vara bra att ha packat klart innan träningen ikväll.

Undra om barnen förstår att jag och Pippi har lika prickar. För isåfall så borde de ju fatta att det är såna där prickar som bara eliten har..

den långa väntan på snö

Ligger åter igen i sängen och önskar att det snöade ute. Tittade precis igenom bloggen på bilder från ett år sedan (nästan). Det var fullt med snö då och jag gissar även minusgrader. Inga 12 grader varmt och blött då inte! Hoppas hoppas att kylan och snön kommer snart VÄLDIGT snart!

Här är några av bilderna från förra året den här tiden.





fääääärdig!

Så var jag fädig med hemtentan! Tror jag, jag har svarat på alla frågor och så men jag har inte skickat in den än utifall att jag kommer på något mer. Så nu känns det skönt och jag kan äntligen vila min stackars hjärna som har blivit överarbetad av allt plugg. Jag menar plugga 3 dagar i rak hela dagarna. Det sliter hårt!!!! Eller ja 2 och en halv dag kanske då eftersom jag är färdig nu.

Så nu sitter jag och snaskar på lite lasange och tror jag ska belöna mig själv med lite new girl och one tree hill.


1 november!!!!!!!!!

Alltså så sjukt skönt att få skriva NOVEMBER i rubriken! Känns som att allt är så nära nu.

1 månad och 23 dagar = 53 dagar till Julafton

26 dagar till första advent

29 dagar till julkalendern börjar

Ni anar inte hur lycklig jag är just nu!


Tror nästan inte att någonting kan förstöra min lycka, inte ens tanken på att jag ska sitta med hemtenta heeeela dagen. (Fast måste erkänna att jag hade varit lite lyckligare om jag fått nörda one tree hill idag istället ;) )


RSS 2.0