2 in 1

Känns som att idag har varit 2 dagar istället för 1. Spenderade första halvan av dagen med att kolla på lärarnas julshow med Amanda (ja vi smet in) och sen slappa lite i soffan med taimat. Sen så började jag jobba klockan 3 och slutade 7. Så julshowen känns som en dag och jobbet som en annan. 
Fick en jätte stor och fin julkorg med mig hem från jobbet. Väldigt uppskattad julklapp, jag blev så glad så! Fast va lite småförvirrad när de frågade om jag fått min julkorv innan jag fattade att de sa julkorg. 
 
Sitter och tittar på Love Actually nu och trycker i mig chokladen som fanns i korgen. Ska väl lägga mig om ett tag för det blir jobb hela dagen imorgon igen, 10.00-19.00 är det som gäller. 
 

granen

Så här fin blev årets julgran! Skulle egentligen haft lite glitter i men det glömde förståss Amanda och Pappa handla så den får klara sig utan helt enkelt. Tur den är fin ändå!
 

fixardag

Har varit lite av en fixardag idag. Började dagen med julkalendern med Amanda och mamma (okej det va kanske inte så fixigt) sen kom Paulina hit och så klädde jag och Amanda granen och Paulina tittade så det blev bra. Tänkte att någon bild på granen kanske dyker upp senare eftersom jag måste knäppa något först. 
När vi var klara med granen så åkte vi hem till Amanda och Fredrik och tömde lägenheten på skräp och körde iväg det till soptippen. När Paulina skulle tillbaka till skolan så passade jag och Amanda på att sysselsätta vovvarna lite så vi tog med dem ut i skogen. Vi va på en åker först men de va lite för hög snö där om Twiggy fick bestämma, så hon gick hack i häl på Amanda så hon skulle slippa göra egna spår i snön. 
Nu på eftermiddagen så skulle jag och Amanda varit ner en sväng på stan och fixat lite inför jul men jag fick stanna hemma för hon och pappa skulle tydligen ner istället. Inte mig emot då kunde jag baka lite mer eftersom jag kom på att det jag bakat kanske inte skulle räcka. Vi blir visst lite fler folk än jag trodde den 23 men det blir ju bara mer skoj! 
 

God Jul från Twiggy & Penny

Kom på att jag inte hade tagit någon julbild på vovvarna än så fixade det nu. Lite förvånad att Penny satt still och hade luvan kvar på huvudet faktist! Fast det kanske va för att hon va så rädd för den att hon inte våga röra sig förståss..
 

1 vecka

Bara 1 vecka kvar till julafton idag! Jag är så sjukt glad även om jag har lite ångest över att fylla 20, men det glömmer man ju liktsom bort när det är jul. 
Sen är det ju bara 6 dagar kvar tills släkten kommer och firar mig så julmystet/födelsedagsmyset drar igång lite tidigare för mig! 
 
Nu väntar jag ivrigt på att klockan ska bli 19.00 den 23 december! Fylla år/jul är det bästa på hela året verkligen!!!!
 
Bild från förra julen

bakar för fullt

Myskläderna är på! Bakning fö för fulla muggar (varför säger man så egentligen, helt ologiskt) och jag har inte allt för mycket kvar heller. Ska väl choklada mina bountybollar och baka lite lakritskola sen har jag nog inget kvar om jag inte bestämmer mig för att göra något extra. 
 

jorden ska inte gå under 21 december

Till alla som har panik över att jorden ska gå under 21 december. Det kommer den inte göra för det ska ju snöa 23december. Det kan väl inte snöa där det inte finns någon planet heller!
 

bakdag

Varit iväg och firat farmor idag. Vi åt at där och jag ÄLSKAR hennes sås!! Världens godaste!
 
Släppte av Edvin vid tåget på vägen hem eftersom han har några till skoladagar kvar innan jul. Sprang också in på affären och köpte 2kg choklad för här ska det bakas!
Har redan börjat att baka och hunnit med rocky road och polkabräck och även påbörjat tryffel och mozartkulor. Tror nog att allt ska hinna bli klart innan jul trotts allt!
 
Ska väl fortsätta kvällen med bakande om jag inte bestämmer mig för en julfilm eller batman, vi får la se. 
 
Crazy eyes

15 december

Igår va en bra dag. Var ner en vända på stan och köpte 2 till julklappar. Sen på kvällen var det basketavslutning med massa lek. När jag kom hem därifrån så spenderade jag resten av kvällen med tat baka cake pops och knäck. 
 
Idag däremot har varit en riktig pissdag. Imorse kände jag att jag bara ville baka och lyssna på julmusik hela dagen, men började jobba 10. Var kvar till strax efter 1 för jag fick världens magkramper så jag ville kräkas och det kändes som jag skulle svimma. Så har setat i min one pice med värmefilten hela dagen istället. Tur att Efwa är så snäll att hon tog hand om mig när det var som värst!
Är ju den 15 december idag också. Idag skulle världens bästaste vovve Whoopi ha fyllt 10 år. Så är lite ledsen för jag saknar henne också..
 
Nu: Sitter och tittar på Så mycket bättre och väntar på bättre tider. 
 

lucia

Lucia idag!! Jag och Edvin hade lucia frukost, med andra ord så åt vi lussebulle till frukost samtidigt som vi tittade på julkalendern och sunes jul. 
Åkte iväg till domarhagen med Paulina och Edvin för att titta på luciatåget för man måste faktiskt se minst 1 luciatåg på lucia! De va jätteduktiga!
 
Vi åkte och tog en varsin kebabtallrik sen som de tjockisarna vi är. Köpte även ingredienser till cake pops som jag naturligtvis glömde bort att baka. Kanske får göra det imorgon istället då. Tittade på ensam hemma 3 (bästa!) med Edvin istället. 
 
Har även gjort någonting som höjde julstämningen till max. Jag har slagit in alla julklappar! Eller ja nästan alla har en julklapp att hämta ut på tempo. Det är så skönt att vara färdig med alla julklappar så jag inte behöver stresshandla några innan torsdag (börjar mitt juljobbschema då). 
 

11 december

Ställde klockan tidigt imorse så jag skulle kunna titta på julkalendern. Var så sjukt trött att jag typ halvsov genom den och sen slocknade jag till halv 11. Tror jag behövde sova har varit så trött de senaste dagarna. 
Annars så har jag väl spenderat dagen med att leta recept och inspiration till julbak. Har bakat en mjukpepparkaka också. 
 
Var iväg på sista träningen för i år för ett tag sen. Superkul var det, spelade match 4 mot 4 hela träningen på en korg. Hade ju varit roligt med någon träning till men jag kan väl vänta till i början av januari antar jag. 
 
Nu blir det nog julfilm innan jag lägger mig tror jag. 
Natti natti!
 

redovisningsdag

Dog lite grann över besvikelsen av att jag inte hann se julkalendern imorse.. Ska barn behöva lida för att de missar ett avsnitt och vara tvugna att titta på kvällen istället bara för att de ska till skolan.  Ska det behöva vara på det viset?! Men jag är inte bitter..
 
Har redovisningar idag så har i stort sätt setat och låtsas vara intresserad i 4 timmar, man tröttnar rätt fort alltså. Men jag har min redovisning kvar till nu efter lunch så kanske ska börja piggna på mig lite. Fast å andra sidan behöver man ju inte vara super engagerad över att visa ett filmklipp.
 
Eftersom jag tydligen inte var nog besviken över att ha missat julkalendern så märkte jag till min fasa att det va rödlök i min tortilla, FML! Så nu mår jag lite illa och har äcklig smak i munnen.  Vilka i-lands problem jag har!
 
 

9 december

Varit en bra dag idag. Började morgonen med julkalendern (ingen sovmorgon i december inte!) innan det var dags att göra sig iordning och sen åka ut till min lilla mornor och jag. Åkte dit med mamma för vi skulle leta present till mormor som fyller år imorgon. Hittade en mysig sjal och ett par superfina ljuslycktor till henne. 
 
Åkte hem till mormor och morfar strax efter 2 och kom väl hem igen vid halv 6 kanske. Hann med att äta god mat och träffa släktingar från Sundsvall som va här över dagen. Var ett tag sen sist. 
 
Sen jag kom hem har jag i stort sätt ätit godis, chips och kollat på julfilm. Ska väl snart ta och lägga mig kanske om jag ska orka gå iväg till bussen vid 20 över 6 imorgon. Sista tidiga skoldagen för det här året imorgon så ska bli skönt!
 

hp

Jobbat idag, fullt med folk. Va typ kö ända från halv 12 till 3 så nu är jag så där lagom slut i huvudet. 
Tänkte jag skulle vila huvudet lite till tvn så ser jag det här..
 
 
Det värker i mitt stackars HPhjärta som måste välja! Kunde de inte ha lagt dem efter varandra..

star trek

Kan knappt vänta tills nya Star Trek filmen into darkness kommer ut. Det har kommit ut en teaser nu iallafall och jag tror det kommer bli toppen! 
 
 

jack frost

Tittade precis på Jack Frost, är så mysigt att kika på julfilmer innan man ska sova. Jag brukar ju aldrig grina till filmer men det är bra sorgligt när Charlie skottar efter hans pappa har dött, till och med jag blev nästan lite tårögd. Fast bara nästan, lite mer "grina till filmer" träning behöver jag nog. Eller kanske bara byta ut mitt hjärta av sten..
 
Godnatt!
 

hemma

Filmen är äntligen färdig renderad, men det tog sin lilla tid. Fick vänta 1 timme på min lärare sen när han väl kom så hade han inte tid att hjälpa till för han skulle fjäska för allt folk som kom på öppet hus. Men efter ca 2-2,5 timmars väntan blev den tillslut färdig! Väldigt skönt måste jag säga för hade väldans panik i fredags-söndags över att jag inte visste vad jag skulle hitta på. 
 
Nu: Julradio, julmust, julkola och julmusik. 

vill åka hem nu

Sitter i skolan idag igen. Är äntligen färdig med min vinjett (tror jag) men vet inte hur jag ska rendera och spara skiten. Har varit färdig i typ 1 timme men den vill inte som jag vill. Förhoppningsvis kommer väl min lärare inom 20 minuter eftersom det är öppet hus här från klockan 3. Skulle ju vara trevligt om jag fick åka hem någon gång. Sen om jag väl lyckas rendera den så är det ju bara hoppas på att jag inte behöver ändra något!, fingers crossed!
 
 

min lilla mormor och jag

Hann med så mycket igår i skolan så åkte aldrig upp något idag. Ställde klockan på 10 över 7 så jag kunde vakna och slå på tvn, för jag ville ju inte missa julkalendern. Tycker faktiskt julkalender är bra hittills! Trodde jag skulle bli jättebesviken, men inte än. 
Låg kvar och segade i sängen framför vakna med the voice och chuck tills mamma kom och sa att hon, Efwa och Gustaf skulle åka till min lilla mormor och jag. Så kastade mig upp ur sängen för det ville jag ju inte missa! Verkligen supermysig liten affär. Fanns så mycket fint därinne och så va det ju mysigt att de bjöd på julmust. Fick med mig 2 varmchoklad muggar i olika färger, 1 tomte och en julklapp. Väldigt lyckat!
 
På eftermiddagen så tog jag bussen ner till Clara för att knäppa lite kort som jag behöver för att kunna göra klart min vinjett. Så ska försöka ta mig ur sängen och till sklan imorgon och göra klart den. 
 
Passade även på att hämta ut ett efterlängtat paket som kom igår. Jag är såååååå glad just nu! Har ju drägglat över ett par ASH skor i någon månad nu och äntligen är de mina!!!!!
 

skolan

Sitter i skolan och försöker pyssla ihop mitt slutprojekt i vinjetter och tv-produktion1. Men det har tagit stopp för mig. Orkar inte göra någonting mer! Vill bara göra allt annat än att göra det här.. Det är väl inte det att det är tråkigt (typ den roligaste kursen av alla jag läst) utan jag har bara ingen motivation alls idag. Lyssnar på julradio för att se om det bli bättre men hittills har det bara fått mig att längta hem till mitt täcke , lussebullar och julfilmer.
Får väl sitta och filosofera ett tag till och se om jag orkar göra något mer innan fotolektionen.
 

Steve Madden Lycka

Posten kom precis för bi och hade med sig ett efterlängtat paket till mig. Mina Steve Madden skor är äntligen här och jag kunde inte vara gladare, de är sååååå fina!! 
 
Får bli en instagrambild så länge för jag orkar inte leta på kameran.

3 december

Blev en hemmadag idag. Hade egentligen tänkt att åka till sklan och jobba men kom på att läraren ändå inte skulle vara där idag och det jag skulle göra kunde jag lika gärna göra hemma. Så får åka ner imorgon och försöka få så mycket som möjligt gjort. Har lite panik över att klara av att göra en vinjett från scratch, inga riktlinjer eller något typ. Men förhoppningsvis fattar jag programmet den ska göras i något nu iallafall (fingers crossed!). 
 
Funderar på om jga skulle ta och blanda ihop en lussebullsdeg för den ska ju jäsa så då kan jag ju jobba lite medans. Vi får se hur det blir lyssnar iallafall på julradio nu. Det är ju så himmla mysigt!
 
Glöm föresten inte att kolla på oioioi.se julkalendern iår! 

december

Äntligen december! Spenderade gårdagen med att först jobba och sen ha grinchenmys med Amanda och Paulina. Tror att det går att titta på den filmen hur många gånger som helst!
 
Idag har jag iallafall varit i domarhagen hela dagen för mina tjejer hade match. Var totalt 3 matcher (tjejerna spelade 2). De förlorade som vanligt täbkte jag säga men de va faktiskt superduktiga! Stor skillnad från förra året. 
Sen jag kom hem så har jag öppnat min chokladkalender och tittat på Sunes jul. Tradition att titta på den och Greveholm varje år. Fast har inte tittat på den riktiga Greveholm iår eftersom den nya också är Greveholm. Tror jag måste vänta med att utrycka mig om den eftersom det bara varit 2 avsnitt och det är ju alltid lite segt i början. 
 
 
Jag är så fotogenisk!

RSS 2.0