sista november

Hur sjukt är det inte att det är sista november?! Julkalendern börjar äntligen imorgon och så får man äta choklad till frukost (chokladkalendern). För att det ska bli ännu bättre så har ju snön äntligen kommit nu också så bara hoppas att den ligger kvar!
 
Har varit ner en snabbis på stan idag. Eller stan och stan, var och åt lunch med Clara bara. Tänkte om jag skulle ha tagit en runda i affärerna men det känndes drygt.
 
Nu sitter jag här och väntar in tjejernas träning samtidigt som jag lyssnar på julmusik och myser med Gustaf.
 

fint julkort

 
Jingle Bells!

27-28 november

Var en pissdag igår. Var alldeles för trött och seg när klockan ringde men kämpade mig upp och iväg till bussen ändå. Lyckades kräkas 2 gånger mellan Avesta och Hedemora så kände att det var bäst att vända. Det var nog tur att jag gjorde det för sen fick jag världens huvudvärk. Mår mycket bättre idag även om huvudet fortfarande värker lite. 
 
Fick halft en hjärtattack för ca 30 minuter sen. Trodde att krigslarmet eller vad det heter gick. Fick panik för det är ju inte första måndagen i november nu precis. Som tur var så ser jag postbilen på uppfarten (de hade inte kunnat haft en trevligare tuta?!), då var de här för att lämna paket till mig och mamma.
Alltid lika roligt med paket! Den här gången var det ett mumsigt paket från USAgodis. Fick hem lite poptarts, nerds och nå smaksattasugrör som jag blev lite nyfiken på. Lite småtråkigt dock att de gula nerdsen bara var fyllda till hälften (de måste gjort en miss). 
 
Trött/sjuk igår..
 
Mitt mumspaket idag
 
Sämst bildkvalitet jag vet men blir så med mobilen + instagram (de ser mycket bättre ut i mobilen..)

26 november

Känns helt stört att skriva 26 november i rubriken. Tiden bara springer förbi!
 
Ensam hemma idag igen så myser med vovvarna hela dagen. Men har även varit duktig och lagat mat. Inte så avancerat kanske men mat iallafall. Bakade ju förut en kladdkaka som skulle bli kladdig men som inte blev det, jag gav den ett nytt försök idag. Står ju att man ska ha den inne 15-20 men då blev den inge kladdig så nu testar jag med 10. 
 
Föresten på typ alla bloggar så har folket bilder på sig själv. Hur lyckas människorna ta dem?! Av någon anledning så ser inte jag normal ut på mina bilder som alla andra utan jag ser ut som en överkörd noshörning som tror den är en pungråtta typ. 
 
 
(Jag har inte ätit kladdkakesmet och glömt och tvätta mig runt munnen. Det är ett munsår)

blondie


maxad avföring

Varför har det kännts som lördag hela dagen för? Är det för att jag va i skolan i fredags eller för att jag är ledig imorgon kanske. 
Lekte hemmafru ett tag idag iallafall. Eftersom att det är jul typ nu så bakade jag lite saffransskorpor. Det är så sjukt gott! Så nu vet jag vad jag kommer att ägna mina dagar åt (äta upp alla). Sen när jag ändå var i gång med julsaker så satte jag upp mitt ljushjärta i fönstret. Skulle behöva ta mig till stan eller franzens eller något och köpa annat fint julpyssel, har inge fint.. Gjorde även något annat här hemma men det är en överraskning tills mamma och pappa kommer hem imorgon. De kommer bli såååå glada (not). Eller kanske lite, fast jag vet inte vi får se hur de reagerar. 
 
Clara kom hit vid halv 5 tiden så har sepnderat hela kvällen med henne. Haft lite julmys med filmen nu är det jul igen, julmust, chokladtomte, lakritskola, saffransskorpor och kebabtallrik. Så nu är jag mätt!
När filmen va slut så gick vi in i bonusmenyn och så fanns det något spel där man skulle styra släden över staden. Ibland när man klarade det så sa en röst "maxad slädföring" vilket vi narurligtvis hörde fel. Båda dör av garv för det lät som han sa "maxad avföring". Ja jag vet kul humor!
 

1thingthatmakemehappy

Den riktiga vintern är snart här!!! Kollade precis vad det kommer att bli för väder närmsta tiden och såg det här.
 
 
Är i extas (heter det så?)!!!!!

matcher

Vilka duktiga tjejer jag har! Var iväg på match idag och tänkte att det får gå lite som det går eftersom en tredjedel av laget var sjuka. Jag tror aldrig att de har spelat så bra förr! De hade väl lite sämre perioder också men de kämpade på som galningar. Förlorade första matchen med ca 20 poäng för falutjejerna var jätteduktiga, men sen i andra matchen så hade vi nästan segern. Ledde efter första perioden men förlorade tyvärr hela matchen med ynka 4 poäng. Nästa gång tar vi dem!
 

30

AAAAH! Bara 30 dagar kvar till julafton!! För att göra det ännu bättre så är det bara 1 vecka kvar till första december och 8 dagar till första advent, myyyys!
Längtar ihjäl mig till all vintermys, vill bara att snön ska komma. Inte nog med att det snart är första december så drar ju julradion igång den 1 december också.
Så min 1 december kommer väl att se ut ungefär så här:
Vakna
Titta på julkalendern
Jobba
Lyssna på julradio tills jag somnar (om jag inte klämmer in en julfilm där också)
 

fryser

Sitter i skolan nu och väntar på att lektionen ska börja igen. Det är sjuuuukt kallt här inne så tror jag fryser ihjäl snart. Fast tror bara att det är min plats som är kall för jag har något som blåser på mig..
Tänkte att jag skulle söka på saker man kunde göra för att bli varm i ett klassrum , men jag vet inte ja..
 
  • Make a fire in the trash can (metal, not plastic).
  • Rip the pages from your textbooks and stuff them in your shirt as insulation.
  • Eat 5 boxes of Hot Tamales from the vending machine.
  • Do jumping jacks in the back of the classroom.
  • Wear your dirty gym shoes as mittens.
  • Bribe the janitor with beef jerky to turn up the thermostat.
  • Make a coat out of masking tape and graph paper.
  • Build a small fire on your desk by rubbing two pencils together furiously.
  • Beg your teacher for a cup of hot coffee from the teacher's lounge. On second thought, make it a double soy latte with cinnamon.
  • Stuff your bookbags in the air conditioning vents.
  • Zip yourself into a friend's jacket while he/she is still wearing it.
  • Pay underclassmen to walk around rubbing your arms.
  • Knit a sweater from the dust bunnies lurking at the corners of the room.
Kanske borde starta en eld med pennor på bordet? Fast Emin kanske inte blir så glad då förståss. Jag får nog fundera lite till.

21 november

Jag och pappa har varit så duktiga ikväll. Vi har bytt ut 3 dörrar här hemma + att vi satte upp 2 taklister! Känns som att hallen äntligen kommer att bli klar snart (efter typ 2 år..)
 
Passade även på att baka en kladdkaka när jag ändå hade lite ork och lust. Hittade ett recept som såg så gott ut med en jättekladdig kladdkaka så ville testa den. Jo men den blev ju kladdig.. Typ fastaste kladdkakan någonsin. Tur att den var god iallafall!
 
Borde kanske ta mig i säng snart eftersom jag ska upp tidigt till skolan imorgon men av någon anledning är jag superpigg. Skulle kunna ut och springa en sväng så pigg som jag är, vilket säger en del eftersom jag tycker det är så tråkigt att bara springa. 
Jag tycker att man borde kunna bestämma hur ens kropp skulle se ut utan att man måste träna och äta mm för att forma den. Borde finnas som en app i verkligheten där man kan forma hur man vill, T.ex. magrutor, tuttar, apsvans, böld i pannan eller gigantiska fötter, ja precis som man vill. Det vore något!
 
Godnatt!
 

ur min mobil

Kom på att jag tömde mobilen på bilder förra veckan men hann aldrig kolla på dem. Varning för bildbomb!
 

fin musik

Tänkte dela med mig av lite fin musik av Hudson Taylor så här på kvällskvisten. Här är länken! 
Det får bli youtubeklipp så här i länkar för jag vet fortfarande inte hur man lägger in klippen så att man kan se dem direkt härifrån. 
 
Har varit i skolan idag. Man blir så seg i huvudet av att sitta och försöka sig på ett datorprogram från 9-15. Hade packat med mig träningskläder till skolan så jag kunde sticka direkt till träningen från bussen. Så skönt att bara spela utan att tänka en massa när man är helt mosig i huvudet. 
 
Nu tänker jag spendera resten av kvällen med julmusik, julmust, lussebulle och någon film eller serie. 
 
Här är grabbarna som sjunger.

19 november

Helt sjukt att det redan är 19 november! Tiden har gått så fort. Bara 11 dagar kvar till julkalendern börjar liktsom. 
Har haft en sån julkänsla nu de senaste 3 dagarna att jag vill sätta upp mitt ljushjärta i fönstret, fixa ordning en adventsljusstake (bara 12 dagar till första advent!) och plocka fram lite julpynt samtidigt som jag lyssnar på julmusik och drick julmust. Men mamma tycker fortfarande att det är alldeles för tidigt julmusik så kanske ska undvika julpyntet 10 dagar till så hon inte får en hjärtattack eller något. 
 
Sitter iallafall och lyssnar på julmusik nu på mitt rum så hon inte hör. 
 
(ljushjärtat)

underbar låt/video

Kolla in den här söta videon! Tyckte låten va lite mysig även fast den hade den texten. 

städat

Känner mig duktig nu för att jag har städat. Var ju rätt så välbehövligt kan jag ju säga. Vem kunde ana att mina hyllor var vita och inte gråa?!
Funderade på om jag skulle vänta med att städa för jag måste ju ändå städa sen någon dag innan jul så att jag får lite julfint. Tänkte att det skulle vara onödigt att städa nu också eftersom att det är ca 1 månad tills nästa städning. Men så kom jag ju på att jag måste ha städat om jag ska kunna julpynta lite! Så fick väl bli 2 städagar till det här året istället för bara 1 vid jul. 
 

16-17 november

Konstigt det där när man loggar in på bloggen och ser att den inte har uppdaterats. Borde inte tekniken ha gått så långt att den fixar det åt mig?
 
Igår gjorde jag inte särskillt mycket på dagen men hade lite inplanerat på kvällen iallafall. Spenderade början på kvällen i skogsbo gympahall för dubbla basketträningar, först tjejernas och sen killarnas. Vi va inte så många på andra träningen igår, lite synd att ingen kommer på fredagar. Måste säga att det blev en väldigt lyckad träning för min del där jag först lyckas kliva snett och vricka till foten och sen 2 minuter senare stukar ett finger. Men jag är inte bitter! Gör inte så fruktansvärt ont iallafall, bara fingret som inte vill vara riktigt friskt innan man mjukat upp det lite. 
 
Efter basketen så va det bara kasta sin in i duschen för att åka ner på bio. Blev Breaking Dawn part 2 med Paulina och Matilda. Tyckte den var riktigt bra faktiskt! Lite smårolig här och var också så man hörde fnitter i hela salongen.  
 
Idag har jag jobbat, finns väl inte så mycket att säga om det. 
Efter jobbet så for (börjar jag bli norrlänsk?) jag, Amanda och mammsen till Efwa och Alwa för lite pyssel (trök Johannes ville inte vara med för tydligen är det bättre att plugga matte..stört). 
 
Ja det va väl min fredag/lördag. Nu ska jag återgå till mitt julmusikslyssnande och julmustdrickande. Blir nog tidig kväll sen för det blir jobb imorgon också. 
 

tror nästan jag börjar gråta

Posten kom precis och jag hade visst fått schemat över december. Är nästan tårögd över mina tider. Väldigt lugnt schema första halvan av december men sen BAM precis innan jul så jobbar jag varje dag hela dagarna och så det som gör att jag vill börja gråta. Börjar 07.45 den 25 och slutar 18.00. Är det äns tillåtet?! Ska vara där i 10h och 15min heeeeelt sjukt!!! Så från och med 20 december till 30 december så kommer jag att finnas på elgiganten om någon vill mig något. Ända lediga dagen den perioden är julafton..-
 
Vem går och handlar klockan 8 dagen efter julafton?!!!!!!!! Okej att vi öppnar tidigt men hade vi inte kunnat stänga vid 3 då åtminstånde?
 

sladdproblem

Trött jag blir på mig själv ibland. Springer runt hela huset och letar efter sladden mellan min telefon och dator. Tittar på alla ställen där jag skulle kunnat lagt den men hittar den inte. När jag letat i 15 minuter så slår det mig att det ju faktiskt är samma sladd som laddaren bara att man kopplar ifrån uttagsdelen.. Smart jag känner mig ibland!
 

40

40 dagar kvar till Julafton!!!!! 
Men bara 17 dagar kvar tills första december! Önskar att det skulle komma lite snö så att det blir extra mysigt nu. 
 
Pluggdag idag. Har kollat på en föreläsning på datorn nu på morgonen och sitter och laddar ner ett ljudmixerprogram eller vad man ska kalla det. Tänkte att jag skulle försöka hinna göra klart första inlämningsuppgiften idag. Måste bara få ner programmet så jag kan börja. 
Programmet är lite väl segladdat kanske. Har varit iväg och ätit lunch på Donken och tillbaka och det är inte färdigt än. Men men får väl sitta hela kvällen sen. 
 
Varför ser det inte ut så här ute?!

årets julvärd

Helt sjukt att det bara är 41 dagar kvar till jul och jag har inte kollat vem som skulle bli årets julvärd förrän nu. Hoppasdes verkligen att det inte skulle bli någon jobbig en och det blev det inte heller! Ska tydligen vara Sarah Dawn Finer iår. Hon är ju skoj! Blir nog kanonbra tror jag!
 
Sitter i skolan just nu och väntar på min sista lektion för dagen. Är en sån där jobbig tisdag när jag sticker hemmifrån tidigt och kommer hem alldeles för sent. Hade iallafall lite tur att börja 10 istället för 9 idag vilket betydde att jag kunde åka hemmifrån 20 över 7 istället för 20 över 6.
 

11 November

Godmorgon!
Sitter och lyssnar på One Directions nya skiva Take Me Home och väntar på att mammaGylfe och barn ska komma hit och pyssla lite. Väntar lite på mamma också eftersom hon är och hämtar pysselgrejer. Vet dock inte vad jag vill pyssla än men det lär väl bli någonting iallafall.
 

10 november

Varit iväg och jobbat idag. Var rädd för att det skulle bli lite segt idag men hade tur för det har öst in med folk hela dagen. Gillar såna dagar för då finns det något att göra hela tiden.
Nackdelen med att jobba helg är dock att vi inte har någon lunch så jag är typ dödshungrig när jag slutar (även fast jag äter en bar när jag jobbar). Jag som alltid äter något hela tiden annars.. Fick iallafall smälla i mig en kebabtallrik när jag kom hem så jag är nojd! 
 
Ikväll har jag planerat att titta på antingen Så mycket bättre eller filmen Ted. Kanske ska se båda? Svåra val i livet man måste ta ibland!
 
Så va det det där med bilder ja. Random bilder är bäst får bli mitt nya bloggmotto!

ändrade planer

Va superinställd på en basketdag idag med tjejernas träning först sen träna själv med killarna efter, så visar det sig att det är inställt.. TYPISKT! Jag som hade längtat så. 
 
Ska istället dra iväg och äta lite lunch med Paulina så får jag väl se vad jag hittar på sen. 

sleepover

Spenderade kvällen och natten hemma hos Pulina igår. (Vad vuxet det lät, vi försöker igen!)
 
Lekte med Paulina igår kväll/natt. (Mycket bättre!)
Vi hade lite julmys för att komma i julstämmning. Drack julmust, glögg (var inte särskillt gott..) och varm oboy med grädde och minimarshmallows + att vi åt juleskum, pepparkakor och pepparkaksdammsugare (underbart goda var det!). 
Sen det typ bästa av allt på hela kvällen var att vi gjorde fudge warm mask (ansiktsmask). Jag brukar ju inte riktigt hålla på med sånt men jag tror att det blir min nya bästa kompis i vinter. Den värmde upp mitt frusna lilla ansikte så jag ville inte skölja av den. 
 

6 november

Varit i skolan idag. Kändes som att jag inte haft något uppehåll alls mellan kurserna, men det var ändå inte så drygt att åka tillbaka som jag drodde.
Lite drygt dock att klockan ringer 20 över 5 på morgonen och man knappt kunde somna innan.
 
Var iväg och tränade basket idag igen med killarna fast hade med mig Clara istället för Amanda den här gången. Blev inte riktigt lika slut efteråt idag så det är väl possitivt! Va ju helt körd sist jag var med och spelade med dem. 
 
Nu: Kikar Twilight och äter Milka (tack tack bästa Paulina!)
 

50

50 Dagar kvar till julafton idag! Känns som att det va någon vecka sen jag skrev att det va 100. Det som är så bra med att det bara är 50 dagar kvar är att jag vet att det är ca 20 dagar kvar tills det börjar lysa ljusstakar i alla fönster och julmyset börjar på riktigt! För det är ju faktiskt bara 50 dagar till julafton och inte tills julen börjar! Julen börjar ju tidigare!
 
Har redan fixat julklappar till Amanda och pappsen. Och mammsen och Edvin vet jag vad jag ska köpa till (skämms Elvira som börjar en mening med och!). Så jag känner mig inte stressad alls faktiskt! Bara över vad jag själv ska önska mig men har fått ner lite på en lista iallafall. 
 
Här är in lista till Tomten:
 
Dear Santa this year I want a pair of Christian Louboutins (Yes, just like every other year. Still haven't gotten them yet..) I've been very good this year I promise! Also a red lightsaber would be awesome!
Love Elvira Lindgren Stenbärsvägen 15 (dont forget!) :)
 
 

4 november

Gick bra att jobba igår, jag kom ihåg allt jag behövde komma ihåg. Men det var rätt segt att jobba sista 2 timmarna för då kom det knappt nå folk. Kan ju ha varit för att halva Avesta rusade in första 40 minutrarna.

Idag har jag inte gjort så mycket på morgonen förutom att jag har gått runt och pratat engelska med ett brittiskt uttal ca 1 timme för jag längtar så mycket till London. Men jag får väl kanske lugna mig några månader till!

Ska leka med Paulina om ett tag men hon ska få packa upp väskor och plugga lite först. Jag är snäll idag!

Lite trökigt när jag inte har en fungerande webbkamera och inte har några andra bilder heller så får bli en bild på min torra humor istället! (Kommer nog bara bli såna framöver, eller ja kanske inte, vi får se helt enkelt)(värd parantes jag vet).


jobbdag

Ska iväg och jobba en sväng idag. Va ett tag sen sist så hoppas jag kommer ihåg hur man gör. Fast det gör jag nog, det jag är mest "orolig" för är packningen det är svårare än man tror faktiskt!
 
 
Av någon anledning är jag helt slut idag vilket är rätt konstigt för jag gjorde i stort sätt ingenting igår. Tränade småtjejerna i basket och tittade på x factor. Men x factor måste väl vara extremt ansträngande från tv-soffan. One direction va med igår föresten!! Jättebra va dem! Lite ledsen att jag inte fick biljetter men ändå glad för annars skulle jag inte ha åkt till London i April. 

1 november

Första november idag, tiden springer förbi. Kan inte fatta att det bara är 1 månad kvar till julkalendern börjar och 1 månad och 1 dag till första advent och 53 dagar till jul, MYYYYYS!
 
Har dock lite blandade kännslor över att julkalendern ska vara mysteriet på Greveholm. Jag ÄLSKAR mysteriet på Greveholm så jag är superglad över att det ska gå igen. Sen är jag ledsen över att det inte kommer vara den gammla utan att det blir nya avsnitt så de förmodligen kommer förstöra Greveholm. Men men cross my fingers att det blir bra!
 
Undra hur lång tid tills husen börjar se ut så här..

RSS 2.0